Krönika: Efter regn kommer solsken, eller?

Malin Forsgren, Senior Advisor på 2050 och ansvarig för nätverket Cleantech Östergötland, har skrivit en gästkrönika i senaste numret av Affärsstaden Marknad East Sweden. Läs hela krönikan här.

Publicerat på onsdag 18 april, 2018
Läs mer...

Krönika: Råttan i pizzan

Malin Forsgren, Senior Advisor på 2050 och ansvarig för nätverket Cleantech Östergötland, har skrivit en gästkrönika i januarinumret av Affärsstaden Marknad East Sweden. Läs hela krönikan här.

Publicerat på lördag 10 februari, 2018
Läs mer...

Krönika: Vem orkar lyssna på en domedagsprofet?

Malin Forsgren, Senior Advisor på 2050 och ansvarig för nätverket Cleantech Östergötland, har skrivit en krönika i Affärsstaden Marknad East Sweden. Läs hela krönikan här.

Publicerat på måndag 18 december, 2017
Läs mer...

Nina Ekelund i Klimatpodden

Nina Ekelund medverkade nyligen i Klimatpodden och pratade om näringslivets roll i omställningsarbetet, vad det är som får näringslivet att agera och varför det är lönsamt för företag att vara klimatsmarta.

Lyssna på hela avsnittet här

Publicerat på onsdag 29 november, 2017
Läs mer...

Krönika: Running Fast Toward Sustainability

Nina Ekelund, styrelseordförande på 2050 och generalsekreterare på Hagainitiativet, har bidragit med en gästkrönika i Svensk-amerikanska handelskammarens medlemstidning ”In New York”. Läs hela krönikan här.

Publicerat på tisdag 7 november, 2017
Läs mer...

2050 växer!

Under året har vi på 2050 blivit många fler och även öppnat kontor i södra Sverige. Nu finns vi i Stockholm, Linköping och Malmö. I veckan samlades hela gänget ute på Ekerö för att sätta riktningen inför nästa år. Efter två intensiva konferensdagar var alla överens om att 2018 kommer att bli minst lika innehållsrikt och spännande som 2017. Håll ögonen öppna!

Publicerat på fredag 27 oktober, 2017
Läs mer...

Blogg: Byggvaruhandelns väg mot hållbarhet

De stora bygg- och fastighetsbolagen samt offentlig verksamhet ställer allt hårdare hållbarhetskrav på sina leverantörer för att kunna nå upp till sina mål om minskade utsläpp. Dessutom är drygt 9 av 10 proffskunder beredda att betala mer för hållbara byggmaterial. Trots detta har endast ett fåtal byggvaruhandlare insett affärsvärdet av sitt hållbarhetsarbete.

Publicerat på torsdag 12 oktober, 2017
Läs mer...

Blogg: Så kan Sverige gå mot positiv klimatpåverkan – energiinnovationer ger lösningarna

Handlingsutrymmet för att begränsa klimatförändringarna minskar och för att klara Parisavtalet kommer negativa utsläpp med stor sannolikhet att behövas. Med negativa utsläpp menas att koldioxid tas bort från atmosfären, t ex genom att plantera mer träd som tar upp koldioxid, eller använda tekniker som tar koldioxid direkt från luften och lagrar den (s k Direct Air Capture).

Publicerat på torsdag 24 augusti, 2017
Läs mer...

Blogg: Prata om den svenska klimatframgången

Vita huset i USA har sagt att de ska lämna besked om de ska vara med i Parisavtalet i slutet av maj, det var ett oroväckande besked som kom i veckan i samband med att länderna i G7 träffades. Redan idag har 143 länder ratificerat, accepterat eller godkänt Parisavtalet, och ett av dessa länder är USA. USA är också världens nästa största utsläppare av växthusgaser och att backa ur avtalet kommer på sikt att hämma USA:s konkurrenskraft och välfärd

Publicerat på onsdag 12 april, 2017
Läs mer...

Nyhet: Världens största förändringsprojekt växer i Malmö

Nu söker vi dig som vill vara med på förändringsresan mot ett mer hållbart samhälle. Globaliseringen, digitaliseringen och den ökande förståelsen för hållbarhet påverkar företag och samhällen i grunden. Befintliga affärsmodeller faller och nya krävs. Framtidens vinnare har kunskap om hur de minskar sin påverkan på vår planet och bidrar till vårt samhälle. De vet att det också skapar nya affärsmöjligheter.

Publicerat på måndag 27 februari, 2017
Läs mer...

Se SVT Forum: Hur kan klimatpolitiken bli lönsam för företagen?

Den 9 november ordnade Hagainitiativet och Företagarna tillsammans med Miljöpartiet frukostmöte i riksdagen om hur klimatpolitiken kan bli lönsam för företagen.

Publicerat på måndag 14 november, 2016
Läs mer...

Nyhet: Nio förslag från Hagainitiativet till regeringen

I förra veckan skrev 11 vd:ar som representerar företagen i Hagainitiativet på DN Debatt: ”För att våga investera för nästa steg i den växande fossilfria ekonomin krävs nu en politik som gynnar svenska företags klimatsatsningar med målet utsläpp nära noll år 2030.”

Publicerat på måndag 14 november, 2016
Läs mer...

Nyhet: Ny rapport från AP7 och 2050 – två av tre företags lönsamhet skulle gynnas av tuffare miljölagar

AP7 och 2050 har frågat 316 företag med en omsättning på över 350 MSEK om hållbarhet och affärsvärde. Resultatet har sedan diskuterats med ett antal vd:ar i stora och små börsbolag.

Publicerat på måndag 31 oktober, 2016
Läs mer...

Nyhet: Välkommen Erik Wennergren till 2050

Erik Wennergren, ekonom/kommunikatör. Kommer senast från Swedbank där han jobbade med koncernkommunikation och var ansvarig för den interna kommunikationen i samband med bankens kvartalsrapportering.

Publicerat på måndag 31 oktober, 2016
Läs mer...

Nyhet: Välkommen Lina Kristoffersen Wiles till 2050

Lina Wiles, som de senaste sex åren jobbat på Tetra Pak i Lund som miljöchef för Danmark och Norge samt ansvarig för den nordiska hållbarhetsredovisningen, har rekryterats för att etablera 2050 i Malmö.

Publicerat på måndag 31 oktober, 2016
Läs mer...

Rapport: Tre gånger fler börsbolag klimatredovisar

De stora svenska börsbolagen blir allt mer transparenta med sin klimatpåverkan och sitt arbete med att minska den. Det visar 2050:s undersökning av klimatredovisningen bland företagen på Stockholmsbörsens large cap-lista.

Publicerat på onsdag 26 oktober, 2016
Läs mer...

Nyhet: Vi söker en PR-konsult!

Vill du vara med i världens största förändringsprojekt? Våra kunder vill ha mer av våra tjänster och vi behöver därför bli fler. Just nu söker vi en PR-konsult med erfarenhet av politisk påverkan.

Publicerat på tisdag 30 augusti, 2016
Läs mer...

Intervju: "Det finns bara ett enda sätt att agera som företag framöver och det är inom planetens gränser"

Nina Ekelund, konsult på 2050 och programdirektör på Hagainitaivet, intervjuas av Think, Do and Grow som har sysslat med ledarutveckling i över ett decennium. I deras podcast berättar Nina om kombinationen hållbarhet och lönsamhet, sitt eget engagemang och hur det känns att driva världens största förändringsprojekt.

Publicerat på torsdag 25 augusti, 2016
Läs mer...

Intervju: "Vi är mitt uppe i världens största förändringsprojekt"

Markus Ekelund, VD 2050, intervjuas i senaste avsnittet av Klimatpodden. Där berättar han om sin bakgrund och hur hans engagemang startade. Markus gör också en analys av näringslivets utmaningar, politikens ansvar och Sveriges position i det internationella hållbarhetsarbetet.

Publicerat på tisdag 21 juni, 2016
Läs mer...

Nyhet: Välkommen till 2050 Nils Westling

På 2050 firar vi just nu att journalisten och miljöekonomen Nils Westling har börjat hos oss. Läs en kort intervju med Nils på 2050:s Facebooksida. Varmt välkommen till oss på 2050 Nils!

Publicerat på måndag 2 maj, 2016
Läs mer...

Debattartikel: Svenska företag vill se tuffare miljölagstiftning

Svenska företag ser inte tuffare miljölagstiftning som ett hot, utan som något som stärker deras affär – ofta redan på kort sikt, skriver Johan Florén, AP7, och Markus Ekelund, 2050, i en debattartikel i SvD Näringsliv.

Publicerat på torsdag 31 mars, 2016
Läs mer...

Rapport: Samhällsnyttan med biogas – en studie i Jönköpings län

Samhällsnyttan med ökad biogasproduktion i Jönköpings län har bedömts kunna uppgå till 83 miljoner kronor per år. Det är en av slutsatserna i en ny rapport framtagen av 2050 på uppdrag av Energikontor Norra Småland.

Publicerat på onsdag 23 mars, 2016
Läs mer...

Rapport: I skuggan av eko

Tillsammans med Lantmännen och SP har 2050 tagit fram rapporten: I skuggan av eko

Lantbruket bidrar med livsmedel till människans mest grundläggande
försörjning och det producerar en rad andra ekosystemtjänster,
såsom fibrer och biologisk mångfald. Samtidigt tar
miljön skada av den ofta intensiva produktionen, med följden
att flera av samhällets miljömål motverkas. Förhållandena på
marknaden och dagens politik klarar tyvärr varken av att ersätta
produktionen av ekosystemtjänster, som därför blir för liten, eller
att stävja miljöproblemen.

Publicerat på tisdag 26 januari, 2016
Läs mer...